Γιάννης Λουκάκος
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στην Αμερική και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός, η αγάπη του όμως για τη μαγειρική είναι αυτή που κέρδισε στο τέλος. Ο ίδιος φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, “Culinary Institute of America” και εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων. Στην Αθήνα επέστρεψε πριν από 10 χρόνια, εργάστηκε σε σημαντικά εστιατόρια και το 2009 άνοιξε το δικό του, "Ψωμί κι Αλάτι", στο Χαλάνδρι.
Ο διακεκριμένος chef αναφέρει ότι τον μάγεψε η μαγειρική και γι' αυτό ακολούθησε τελικά αυτόν τον τομέα. Ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει κάποια συγκεκριμένη προτίμηση σε φαγητά. “Δεν έχω κάποιο αγαπημένο φαγητό ή σπεσιαλιτέ. Απολαμβάνω ο,τιδήποτε καλομαγειρεμένο που ικανοποιεί την διάθεση μου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όταν παντρεύεις την ψυχή και την αγάπη, με τη σωστή τεχνική κατάρτιση και ωριμότητα σκέψης το κάθε φαγητό που φτιάχνεις οφείλει να είναι σπεσιαλιτέ”, υπογραμμίζει ο Γιάννης Λουκάκος.
Για τη συνεργασία του με την λαμπερή παρουσιάστρια λέει πως είναι απλώς “εξαιρετική” και ότι ο ίδιος δεν φοβάται τον ανταγωνισμό με τις υπόλοιπες εκπομπές. Ακόμη, στην ερώτηση αν ο ίδιος μαγειρεύει στο σπίτι, λέει το εξής: “Όταν τα καταφέρνω, το οποίο συμβαίνει σπάνια, μαγειρεύω για τα αγαπημένα μου πρόσωπα”.