Είναι γνωστό ζυμαρικό. Το όνομά του σημαίνει στα ιταλικά πεταλούδα και αυτό φυσικά το οφείλει στο σχήμα του. Μοιάζει περισσότερο με ανδρικό συμμετιρκό παπιγιόν. Τα κλασικά ιταλικά ζυμαρικά farfalle είναι μόνο από σιτάρι και δεν περιέχουν αυγό. Άλλωστε οι Άγγλοι τα αποκαλούν Bow-tie, που σημαίνει ακριβώς αυτό. Και φυσικά papillon (παπιγιόν) είναι η γαλλική ονομασία για την…πεταλούδα! Χάθηκες στη μετάφραση. Μα εσύ δεν θέλεις να το μάθεις, θέλεις να το φας… που έλεγε και ο Γιώργος Κωνσταντίνου στο Χτυποκάρδια στο θρανίο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χρησιμοποιησέ τις φαρφάλες για νόστιμα πιάτα με διάφορα τυριά ή ανάμεικτά με πιπεριές και διάφορα λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ