Πασχαλινά κουλουράκια
Είναι παράδοση, είναι νοστιμιά, είναι παιχνίδι. Είναι απαραίτητο στοιχείο για το κακάο σου αν δεν πίνεις γάλα λόγω νηστείας. Τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια δεν είναι και πολύ δύσκολα. Ετοίμασέ τα μόνη σου... [Δες τη συνταγή εδώ]
Light πασχαλινά κουλουράκια
Νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με λίγες θερμίδες για να μπορείς και εσύ να μπεις στο γιορτινό κλίμα χωρίς να κάθεσαι να μετρά την κάθε σου μπουκιά. Kόψε με κουπάτ σε σχήμα κούνελου ή αυγού και στόλισε με πολύχρωμο γλάσο. [Δες τη συνταγή εδώ]
Cookies Κοτοπουλάκια
Τραγανά και αρωματισμένα με λεμόνι και καρύδα. Στην πρώτη ματιά δεν μπορείς να πιστέψεις πως αυτά τα κοτοπουλάκια είναι βρώσιμα! Tα βρήκα σε ένα blog του εξωτερικού και νομίζω πως αξίζει να μάθεις πως μπορείς να τα ετοιμάσεις. Υπολογίζοντας ένα, ένα τα υλικά ανακάλυψα πως είναι και ελαφριά. Δεν έχουν πολύ βούτυρο, καθόλου ζάχαρη, αλλά πολλά θρεπτικά συστατικά από το λεμόνι και την καρύδα. Μπορείς να το κάνεις ακόμη πιο healthy αντικαθιστώντας το λευκό αλεύρι με ολικής [Δες τη συνταγή εδώ]
Παχαλινές Φωλιές
Ένα γλυκό σε μια γιορτή δεν πρέπει απλά να είναι νόστιμο, αλλά και να έχει γιορτινή "διάθεση"! Οι φωλίτσες αυτές είναι πολύ νόστιμες και θα διακοσμήσουν το πασχαλινό σου σπίτι με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο. Αν επιλέξεις προσεκτικά τη σοκολάτα (που μεταξύ μας καλύτερα να είναι μαύρη και όχι γάλακτος) τότε πρόκειται και για ένα γλυκό που σέβεται και την προσπάθειά σου να προσέξεις τη διατροφή σου. [Δες τη συνταγή εδώ]
Τραγανά κουλουράκια με σουσάμι
Είναι τραγανά, πεντανόστιμα και μπορούν να ικανοποιήσουν εσένα που δεν τρελαίνεσαι τόσο για τα παραδοσιακά κουλουράκια του Πάσχα. Δοκίμασέ τα μέσα στον καφέ ή το γάλα. Το αποτέλεσμα είναι τόσο απολαυστικό που δεν θα θέλεις να σταματήσεις. [Δες τη συνταγή εδώ]
Πασχαλινά Κουλουράκια Αμυγδάλου
Σκόνη αμυγδάλου μαζί με αλεύρι και αρωματικά... αλλά και λίγες θερμίδες! Τι λες να παραλλάξεις ελαφρά τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια για φέτος το Πάσχα; Και νόστιμα είναι και λιγότερες θερμίδες έχουν. Ετοίμασέ τα και δοκίμασε χωρίς ενοχές... [Δες τη συνταγή εδώ]
Mαρμάρινο τσουρέκι με πραλίνα
H συνταγή για ξεχωριστό τσουρέκι από τα χεράκια της Τατιάνας: "Για φέτος λοιπόν σας έχω τη συνταγή από ένα ιδιαίτερο τσουρέκι. Κάτι που θα ξετρελάνει τα παιδιά, αλλά κι εσένα αν αγαπάς τη σοκολάτα.Τσουρέκι γεμάτο με πραλίνα φουντουκιού, πλεγμένο μέσα στη ζύμη!!! Απολαυστικόπραγματικά". [Δες τη συνταγή εδώ]
Ελαφρύ τσουρεκάκι
Το τσουρέκι είναι Must... αν όμως προσπαθείς να μείνεις πιστή σε λίγες θερμίδες ημερησίως, ίσως πρέπει να πάρεις τον εναλλακτικό δρόμο. Ένα ligth brioche λιγότερο γλυκό, αλλά το ίδιο αφράτο και νόστιμο. Έχει ελάχιστες θερμίδες και δένει τέλεια με τον καφέ.[Δες τη συνταγή εδώ]
Πασχαλινά τσουρέκια
Μεγάλη Πέμπτη και το σπίτι γίνεται εργαστήρι ζαχαροπλαστική... για πάρε μια ιδεά!!
Παραδοσιακό, αφράτο και πεντανόστιμο. Είναι το σήμα κατατεθέν του Πάσχα και μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη λύση για πρωινό ή σνακ με τον καφέ σου το απόγευμα. Θέλει υπομονη, μιας και είναι από τις ζύμες που χρειάζονται πολλή ξεκούραση. [Δες τη συνταγή εδώ]
Πασχαλινά αυγά για... Πικάσο
Ετοίμασε τα αυγά σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφής που θα προμηθευτείς από το super market. Αφού κρυώσουν καλά πάρε τα πινέλα.
Θα βρεις χρώματα ζωγραφικής υποαλλεργικά και κατάλληλα για το σκοπό που τα θέλεις. Πάρε λοιπόν πινελάκι και ζωγράφισε τα αυγά μόνη σου. Μαργαριτούλες, πασχαλίτσες και ό, τι άλλο βάλει ο νους σου. Στήριξε τα αυγά σε αυγοθήκες για να μην κυλήσουν και μουτζουρωθούν οι δημιουργίες σου και να στεγνώσουν καλά.
Μια άλλη πιο εύκολη μέθοδος είναι με κορδέλες. Πάρε κορδέλες λεπτές σε διάφορα χρώματα και προσεκτικά τύλιξέ τις σε φιόγκους γύρω από τα αυγά. Για να τους δώσεις πιο επίσημο ύφος.
Πώς δεν θα σπάσουν τα αυγά σου στο βράσιμο
Όταν βράζεις αυγά για το Πάσχα, θέλεις να έχουν βράσει καλά, αλλά να μην σπάσουν. Ασε που επειδή θέλεις να ετοιμασεις πολλά μαζί, συχνά τσουγκρίζουν μεταξύ τους στην κατσαρόλα και σπάνε. Έχουμε λύσεις για όλα...
Τι μπορείς να κάνεις; Διαθέτεις πανέρι για να ψήνεις λαχανικά στον ατμό; Στρώσε σε αυτό τα αυγά και άφησε στον ατμό να ψηθούν για 20' λεπτά. Με την τεχνική του ατμού θα σιγουρέψεις ότι τα αυγά δεν θα σπάσουν, αφού θα παραμείνουν ακίνητα και έξω από το νερό.
Μια ακόμη έξυπνη ιδέα είναι να βάλεις τα αυγά σε ταψάκι για muffin, ένα σε καθε ατομική θήκη και στο φούρνο στους 170oC για περίπου 30' λεπτά. Θα ψηθούν τέλεια και σίγουρα δεν θα σπάσουν!
Επειδή όμως η διαδικασία της βαφής απαιτεί να βυθίσεις τα αυγά σε νερό και φοβάσαι πως θα ραγίσουν, άκου τι μπορείς να κάνεις. Πάρε μια παλιά πετσέτα που δεν χρησιμοποιείς (κράτησέ τη για την ίδια δουλειά κάθε χρόνο) και στρώσε στον πάτο της κατσαρόλας. Βάλε τα αυγά πάνω στην πετσέτα και στη συνέχεια σκέπασε με το νερό της βαφής. Η πετσέτα θα λειτουργεί ως αντιολισθητικό πατάκι, συγκρατώντας τα αυγά στη θέση τους, ώστε να μην τσουγκρίσουν μεταξύ τους μέχρι να βάψουν.
Σχέδια στα αυγά; Αρκεί να επιστρατεύσεις το φυτολόγιό σου
To ξέρω... Είναι βαρετό να έχεις απλά κόκκινα αυγά όπως κάθε χρόνο. Θυμάσαι στο σχολείο που φτιάχναμε φυτολόγιο; Θα χρειαστείς τα πιο όμορφα φύλλα του κήπου σου για ξεχωριστά πασχαλινά αυγά.
Παλιό καλσόν, βαφή αυγών στο χρώμα της επιλογής σου και ένα ξεχωριστό φύλλο για κάθε αυγό. Ετοίμασε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πέρασε τα αυγά μέσα από το καλτσόν και στερέωσε στην επιφάνεια κάθε αυγού το φύλλο να εφάπτεται καλά, δέσε το καλτσόν σφιχτά να μείνει στη θέση του και βύθισε στη βαφή. Άφησε λίγο χρόνο περισσότερο από αυτόν που υποδεικνύει η συσκευασία για να περάσει η βαφή καλά μέσα από το καλτσόν. Αφού τα βγάλεις προσεκτικά, άφησε να κρυώσουν, βγάλε από το καλτσόν, αφαίρεσε το φύλλο και το σχέδιο στα αυγά θα είναι έτοιμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ