Τα μελομακάρονα είναι το χριστουγεννιάτικο γλυκό που αγαπάς πιο πολύ; Βρήκαμε μια συνταγή που θα σε βοηθήσει να τα απολάυσεις με λιγότερες θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια λάδι
- 3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κιλό αλεύρι
- ¼ του φλιτζανιού κονιάκ
- 2 κ.σ baking powder ή μαγειρική σόδα
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
- Κανέλα και γαρύφαλλο
- Υλικά για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια μέλι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, την σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι μέσα σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 °C.
- Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι.
- Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη κανέλα.
- Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το μείγμα για περίπου λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ