Φτιάξε μελομακάρονα με μαλακό αλεύρι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου. Η συνταγή είναι ξεχωριστή αφού η ζύμη περιέχει λίγη μπύρα για να γίνουν τα μελομακάρονα τραγανά και το σιρόπι ελάχιστο ούζο για περισσότερο άρωμα! 7 γενιές μυλωνάδων σου εμπιστεύονται παραδοσιακές συνταγές με άρωμα Ελλάδας, πάντα με τη μοναδική ποιότητα των προϊόντων των Μύλων Αγίου Γεωργίου. Ανακάλυψέ τις στο www.alevri.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι Νο2 – ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
- 3 1/2 φλιτζάνια λάδι μοιρασμένο 350 γρ. αραβοσιτέλαιο και 350 ελαιόλαδο (700γρ.)
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη (250 γρ.)
- 1 1/4 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού (250 γρ.)
- 1/2 φλιτζάνι μπύρα (100 γρ.)
- 1 κ.γ. σόδα (5 γρ.)
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο (5 γρ.)
- 1 κ.γ. κανέλα (5 γρ.)
- 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ (50 γρ.)
- 1 ξύσμα από λεμόνι και ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- Πολύ λίγο αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι καρύδι ψιλοκομμένο για τη ζύμη και καρύδι ψιλοκομμένο για πασπάλισμα
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 3 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη (750 γρ.)
- 3 1/4 φλιτζάνι μέλι (750 γρ.)
- 3 1/4 φλιτζάνι νερό (750 γρ.)
- 1/4 του φλιτζανιού ούζο (50 γρ.)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το καρύδι
- Ανακάτεψε και τέλος πρόσθεσε το αλεύρι
- Φτιάξε μια μαλακή ζύμη και άφησε να ξεκουραστεί για 30’
- Πλάσε τα μελομακάρονα με λίγο τριμμένο καρύδι και τοποθέτησε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα
- Ψήσε στους 170οC για περίπου 30΄ να πάρουν όμορφο χρώμα
- Βγάλε από το φούρνο και τα άφησε να κρυώσουν
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Σε κατσαρολάκι βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί
- Περίχυσε το ζεστό σιρόπι στα κρύα μελομακάρονα μέσα στο ταψί
- Άπλωσε σε μια πιατέλα και πασπάλισε με ψιλοκομμένο καρύδι
Tip
Μυστικά για να διατηρηθούν περισσότερο τα μελομακάρονα. Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ