Τι να μαγειρέψω σήμερα; Η Σαρακοστή έφτασε και το “βαρύ” χειμωνιάτικο μενού των τελευταίων μηνών δίνει τη θέση του στα νηστίσιμα γεύματα! Άλλωστε, μετά την εκτεταμένη κρεατοφαγία των τελευταίων ημερών, όλοι χρειάζονται μια μικρή “αποτοξίνωση”! Θαλασσινά, όσπρια και λαχανικά έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή που θα μας οδηγήσει σταθερά (θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντας) στην καρδιά της άνοιξης!
Γεύσεις δυνατές, με έντονη “προσωπικότητα” και αίσθηση… καλοκαιριού μπαίνουν στο γαστριμαργικό χάρτη από αυτή την εβδομάδα και κάνουν την καθημερινότητα ακόμη πιο ανάλαφρη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διάφορες ιδέες μπορείς να πάρεις κάνοντας μια βόλτα εδώ, αλλά αν ψάχνεις τις πιο λαχταριστές και ετυπωσιακές συνταγές για την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής, ρίξε μια ματιά παρακάτω!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ- ΜΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ: Φρέσκο καλαμάρι στην κατσαρόλα με ντομάτα, ελιές και κάπαρη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΡΙΤΗ: Τρυφερό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σε κόκκινη σάλτσα κρασιού
ΤΕΤΑΡΤΗ: Παραδοσιακή φάβα με κρεμμύδι και πάπρικα
ΠΕΜΠΤΗ: Μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και μυρωδικά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Θαλασσινά “γιαχνί” με κόκκινη σάλτσα λαχανικών και αρωματικό φρυγανισμένο ψωμί
ΣΑΒΒΑΤΟ: Παραδοσιακή λευκή ταραμοσαλάτα με κρεμμύδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ