Η διαδικασία παρασκευής τους είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες ζύμες…
Το σου γίνεται στην κατσαρόλα και έτσι θα πρέπει να διαχειριστείς έξυπνα και με γρήγορες κινήσεις τη θερμοκρασία. Ξεκίνησε από την προεργασία:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Κόψε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια, έτσι ώστε να λιώσει γρήγορα στην κατσαρόλα. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να κρατήσεις το περισσότερο νερό της συνταγής ώστε να μην εξατμιστεί.
– Το αλεύρι, σε αντίθεση με τις άλλες συνταγές που χρησιμοποιούν μίξερ, πρέπει να το προσθέσεις όλο μονομιάς. Μην ξεχνάς πως η ζύμη σου ψήνεται παράλληλα, οπότε θέλεις να ψηθεί το αλεύρι ομοιόμορφα.
– Το χτύπημα θα πρέπει να είναι έντονο και συνεχόμενο μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Πρόσεξε να μην το παρακάνεις με το χτύπημα και πάρεις τον… αέρα από τη ζύμη
– Μην βιαστείς να προσθέσεις τα αυγά γιατί θα ψηθεί το ασπράδι. Η ποσότητα των αυγών είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία! Περισσότερα αυγά θα κάνουν τα σου να φουσκώσουν ανεξέλεγκτα και να χυθούν και λιγότερα θα κάνει τα σου λιγότερο αφράτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ