Μικρά μυστικά για τεράστια απόλαυση…
Αρχικά όταν χτυπάς τα ασπράδια να θυμάσαι, πως πρέπει να είναι πολύ καθαρά. Αν σου μείνει έστω και μια σταγόνα κρόκου τότε η μαρέγκα δεν θα αφρατέψει, ούτε θα σφίξει. Άφησε τα αυγά να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσεις. Και φυσικά χτυπάμε τα ασπράδια σε ανοξείδωτο, γυάλινο ή κεραμικό σκεύος.
Ένα ακόμη μυστικό είναι να φροντίσεις η ζάχαρη να μην έχει σβώλους. Μια καλή λύση για αυτό είναι να χρησιμοποιήσεις ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αν θέλεις οι μαρέγκα σου να ψηθεί και να κρατήσει το ολόλευκο χρώμα της, τότε θα την ψήσεις σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (περίπου 100oC) για να μην καραμελώσει η ζάχαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ