Λαχταριστή πίτσα με μεσογειακό ταμπεραμέντο και λίγες θερμίδες! Με τις κατάλληλες κινήσεις οι αγαπημένες σου γεύσεις έχουν μειωμένες θερμίδες και λιπαρά, αλλά την ίδα απολαυστική γεύση.
270 Θερμίδες/Μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Zύμη ολικής άλεσης για πίτσα
- 3 φρέσκιες ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες
- ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200γρ. /10 φέτες τυρί του τοστ La Vache Qui® Rit Light
- 200 γρ. φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
- 10-15 ελιές καλαμών κομμένες σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζέστανε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι με το σκόρδο να γυαλίσουν
- Πρόσθεσε και τις πιπεριές και συνέχισε το σοτάρισμα για μερικά ακόμη λεπτά να μαραθούν
- Τέλος ρίξε τις ντομάτες και αλατοπιπέρωσε. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά να δέσει ελαφρά η σάλτσα
- Ρίξε τις λιαστές τομάτες ψιολοκομμένες και άφησε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 2−3 λεπτά ακόμη. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να κρυώσει
- Άπλωσε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψί, ράντισε με λίγο λάδι και άλατι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, για 15 λεπτά. Μην σβήσεις το φούρνο σου
- Ρίξε τη σαλτσούλα σου πάνω από τη ζύμη και άπλωσε, φροντίζοντας να αφήσεις δύο δάχτυλα κενό στις άκρες
- Από πάνω πρόσθεσε τριμμένη φέτα, τις ελιές, λίγη ακόμη ρίγανη και σκέπασε με τις φέτες La Vache Qui® Rit Light
- Βάλε τις πίτσες πάλι στο φούρνο 10 λεπτάκια να λιώσει το τυράκι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ