Μεσογειακή Strata από σπανάκι

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα πιάτο με υπέροχα φρέσκα υλικά, μπόλικο τυράκι και πικάντικο σπανάκι. Ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις το ψωμί που έμεινε από τα τόσα τραπέζια των γιορτών. Το ιταλικό της όνομα προδίδει την νόστιμη καταβολή της! Strata λοιπόν και κάνε λαχταριστή αποτοξίνωση από το κρέας και τα φαγητά με τις πολλές θερμίδες…

Θερμίδες 290

Συστατικά

  • 1 φραντζόλα ψωμί (ιδανικά μπαγκέτα)
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 120 γρ. μανιτάρια κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. σπανάκι
  • Αλάτι,πίπερι
  • 250 γρ. ντοματάκια πομοντόρο σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. τριμμένη φέτα
  • 45 γρ. σκληρό τυρί (Παρμεζάνα ή Προβολόνε)
  • 1 1/2  φλιτζάνια γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • Ρίγανη
  • 3 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ στους 180oC
  • Κόψε το ψωμί σε φετούλες και άπλωσε σε ένα ταψάκι. Βάλε στο φούρνο για 10-12 λεπτά να πάρουν χρώμα
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και σόταρε το σκόρδο και το κρεμμύδι μαζί με τα μανιτάρια σε φετούλες. Αφού μαλακώσουν πρόσθεσε το αλεύρι
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε το σπανάκι και συνέχισε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά. Αλατοπιπέρωσε
  • Στρώσε τις μισές φέτες στον πάτο ενός ταψιού ελαφρώς λαδωμένου. Άπλωσε από πάνω το σπανάκι και τελείωσε με μια σειρά από φετούλες ντομάτας
  • Τέλος πρόσθεσε λιγη την τριμμένη φέτα και τη μισή ποσότητα σκληρού τυριού. Πρόσθεσε τις φετούλες που έμεινες από πάνω από τις ντομάτες
  • Ανακάτεψε το γάλα, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τα αυγά και τα ασπράδια αυγών και περίχυσε με το μείγμα το ταψάκι σου. Άπλωσε από πάνω το υπόλοιπο τυρί και σκέπασε
  • Βάλε το ταψί στο ψυγείο απο το βράδυ και ψήσε την επομένη σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά
  • Σέρβιρε ζεστό

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164