Κάθε σπιτική σεφ έχει συνηθίσει να ξεκινά το μαγείρεμα, όταν πρόκειται για κρέας, με αλάτι. Κι όμως αυτή η συνήθειά μας είναι λάθος!
Οι Σεφ τονίζουν πως το κρέας πρέπει να μπαίνει για ψήσιμο χωρίς να το αλατίσεις. Γιατί; Το αλάτι έχει την ιδιότητα να αφυδατώνει το κρέας, αφαιρώντας τα υγρά του. Πώς συμβαίνει με τη μελιτζάνα που αλατίζεις για το μουσακά και την αφήνεις να στραγγίξει; Κάπως έτσι! Αν λοιπόν αλατίζεις από πριν, τότε το κρέας χάνει τα υγρά του και γίνεται πιο σκληρό και στεγνό. Κάνεις κρέας στην κατσαρόλα; Σόταρέ το πρώτα στο λάδι να κρατήσεις την υγρασία στο εσωτερικό του και στη συνέχεια αλάτισε, μέσα στην κατσαρόλα. Κάνε το ίδιο και στο bbq. Ψήσε για μερικά λεπτά να κάνει μια ελαφριά κρούστα και στη συνέχεια αλάτισε όπως είναι πάνω στη φωτιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ