Μην βιαστείς να ξεφορτωθείς τα κοτσάνια του μαϊντανού ή του άνιθου…
Μπορεί ο πιο χοντρός μίσχος να μην είναι κατάλληλος για τις σαλάτες σου, ούτε φυσικά για τις λαχταριστές σαλτσούλες σου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι και για πέταμα! Το άρωμα και η γεύση υπάρχει και σε αυτά τα κλωναράκια και μπορεί να βγει στις σούπες και τους ζωμούς λαχανικών σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φρόντισε λοιπόν όταν καθαρίσεις τα μυρωδικά σου να κρατήσεις σε ένα σακουλάκι τα φυλλαράκια και σε ένα άλλο τους μίσχους. Όταν θελήσεις τους ρίχνεις στο νερό που βράζει, παίρνει γεύση και άρωμα και λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο τους αφαιρείς. Αντίστοιχα και με τον ζωμό λαχανικών, όπου ούτως ή άλλως τα λαχανικά είτε πολτοποιούνται, είτε – και κυρίως αυτό – σουρώνονται για να μείνει μόνο ο ζωμός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ