Το μπαγιάτικο ψωμί δεν είναι για πέταμα! Το αντίθετο! Εάν φυσικά δεν έχει μουχλιάσει μπορείς να το κάνεις… παξιμάδια που θα συνοδεύσουν πολλές στιγμές σου και κυρίως με μεζέδες. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και πεντανόστιμη και… μοναστηριακή! Πάνε πολύ με τυρί φέτα, σερβίρονται αντί για ψωμί σε ούζο αλλά και σκέτα. Τι θα χρειαστείς: μπαγιάτικο ψωμί, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, κόκκινο πιπέρι.
Κόψε το ψωμί σε φέτες, και έπειτα την κάθε φέτα σε 4-5 λωρίδες.
Βάλ’ τες σε ένα ταψί.
Με μια ροή λαδιού ρίξε λάδι πάνω στα ψωμάκια. Πρόσεξε ώστε το λάδι να “περάσει” από όλα τα ψωμάκια.
Ρίξε ρίγανη, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.
Ανακάτεψε με τα χέρια σου για να πάει το λάδι, η ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι παντού.
Ψήσε στον αέρα στους 120 βαθμούς για πάνω από μία ώρα, αν μπορείς άφησέ τα δύο ώρες. Όσο περισσότερο τα αφήσεις τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μυστικό
Το μυστικό είναι στο ψήσιμο. Πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να στεγνώσουν καλά. Έτσι δεν μαλακώνουν τις επόμενες μέρες και δεν είναι σκληρά, αλλά γίνονται τριφτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ