Όταν αγοράζουμε τυρί, συνηθίζουμε πάντοτε να καθαρίζουμε με μαχαίρι το εξωτερικό περίβλημά του. Αυτό το κάνουμε διότι πρόκειται για το πιο σκληρό κομμάτι του τυριού, που δύσκολα μασιέται, αλλά και γιατί, επηρεασμένοι από τις παλιότερες μεθόδους παρασκευής και συντήρησης τυριού, θεωρούμε πως εξωτερικά τα τυριά είναι κερωμένα -δηλαδή αλειμμένα με μια λεπτή στρώση κεριού. Στην πραγματικότητα, όμως, πλέον όλα τα κομμάτια του τυριού είναι βρώσιμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρ’ όλα αυτά, και περισσότερο για… ψυχολογικούς λόγους, συνεχίζουμε να απομακρύνουμε το εξωτερικό στρώμα. Δεν χρειάζεται όμως και να το πετάμε! Αντιθέτως, ο καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευτούμε μέχρι και την τελευταία… σταγόνα γεύσης από το αγαπημένο μας τυρί είναι να προσθέσουμε αυτά τα κομμάτια στις σούπες μας! Απλά αφήνουμε το τυρί να βράσει με τα υπόλοιπα υλικά και πριν το σερβίρισμα αφαιρούμε ό,τι σκληρό κομμάτι έχει μείνει με ένα κουτάλι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ