Είναι καημός… είναι όμως και πραγματική οικονομική αιμοραγία!
Τα φασόλια πολλές φορές δεν βράζουν και παραμένουν σκληρά σαν πέτρα όσο και αν τα βράσεις. Με λύπη θα πρέπει να σου ανακοινώσω πως, αν δεν βράζουν, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Απλά, να εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Υπάρχει όμως τρόπος να αποφύγεις την ταλαιπωρία, να γλιτώσεις το ρεύμα και να φας τελικά νόστιμη φασολάδα!
– Μην μπερδεύεις τα φασόλια. Ναι, ναι είναι αλήθεια… τα όσπρια δεν αγαπούν τις μείξεις και τις αναμείξεις. Αν λοιπόν κάνεις το λάθος και βάλεις μαζί στην κατσαρόλα παλιά και νέα φασόλια ή ακόμη και όσπρια από διαφορετικό σακουλάκι, τότε θα δυσκολευτείς να πετύχεις τον ιδανικό βρασμό και κάποια από όλα θα παραμείνουν σκληρά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Το φασόλι σαν χρονίσει, κάνει μόνο για το πείραμα του δημοτικού! Δηλαδή να το φυτέψεις σε βαμβάκι να φυτρώσει. Πάντως για βράσιμο δεν κάνει. Τα περσινά φασόλια συνήθως αργουν, σκληραίνουν και δεν βράζουν. Προτίμησε φετινή σοδειά (θα βρεις πληροφορίες στη συσκευασία ή μπορείς να ρωτήσεις στον μανάβη ή το κατάστημα από όπου τα προμηθεύεσαι χύμα) η οποία είναι από μόνη της εγγύηση πως θα βράσουν τα φασόλια στην κατσαρόλα.
– Κάνε το τεστ με το ρολόι. Κανονικά τα φασόλια σου πρέπει να έχουν βράσει σε χρόνο 45′ περίπου λεπτών. Δώσε όμως λίγο χρόνο ακόμη… Αν στη 1.5 ώρα δεν έχουν μαλακώσει τότε καλό είναι να εγκαταλείψεις και να μην προσθέσεις και άλλα υλικά στο φαγητό σου που θα πάνε “στράφι”!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ