Ένα δυνατό πιάτο από την Αργυρώ που ικανοποιεί κάθε πεινασμένο ουρανίσκο! Βάλε το μοσχαράκι σου και τον πουρέ σου στο φούρνο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1.200 γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
- 1 δαφνόφυλλο
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- Για τον πουρέ
- 8 πατάτες
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φλ. κεφαλοτύρι
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5΄-6΄ το κρέας γύρω γύρω.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3΄-4΄.
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2΄-3΄.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και την πάπρικα.
- Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15΄.
- Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20΄, να μαλακώσουν.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο.
- Διατηρούμε ζεστό κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε.
- Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το φαγητό σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε με τον πουρέ.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνουμε στους 200ºC για 15΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ