Τα γουοκ θα πάρουνε φωτιά και ένα υπέροχο πιάτο με τρυφερό μοσχάρι θα είναι στο πιάτο σε λίγα λεπτά. Δια χειρός Master Chef Γιάννη Λουκάκου…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το μοσχαράκι – 400 γρ μοσχάρι φιλέτο ζουλιέν
- 80 γρ ηλιέλαιο
- 5 γρ κορν φλάουρ
- 100 γρ κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 50 γρ σκόρδο ψιλοκομμένο
- 100 γρ κρεμμύδι, λεπτές φέτες
- 50 γρ πιπεριές κόκκινες ζουλιέν
- 50 γρ πιπεριές κίτρινες ζουλιέν
- 50 γρ μπρόκολο, ελαφρά βρασμένο
- 50 γρ μανιτάρια, λεπτές φέτες
- 50 γρ φασολάκι μπιζέλι (snow peas)
- 150 γρ σάλτσα σόγια
- Υλικά για τη σάλτσα σόγια – 100 γρ μέλι
- 40 γρ σκόρδο
- 300 γρ νερό
- 50 γρ ξύδι ρυζιού
- 200 γρ σόγια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι (wok κατά προτίμηση) σε πολύ δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο στο μοσχάρι ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ και ξανανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε στο τηγάνι σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ μέχρι να μυρίσουν έντονα.
- Προσθέτουμε κρεμμύδι, πιπεριές, μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το μπρόκολο και τα φασολάκια στο τέλος και σοτάρουμε για λίγα δεύτερα.
- Προσθέτουμε την σάλτσα και αν χρειαστεί πήζουμε με λίγο κόρν φλάουρ. Συνοδεύουμε με ρύζι ή noodles.
- Τοποθετούμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουν για 5 λεπτά. Κρυώνουμε και διατηρούμε στη συντήρηση.
Tip
Πάλι έβαλς βούτυρο για να "κάψεις" τα noodles σου; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για το αποφύγεις
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ