Θα την ετοιμάσεις πολύ εύκολα και με απλά υλικά. Αν είσαι του… ξινού τότε αυτό το επιδόρπιο είναι η επιλογή σου! Και για το αδυνάτισμα…
Θερμίδες 160
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 220ml βραστό νερό
- 90 γρ. ζελέ σε σκόνη με γεύση λεμόνη
- 95 ml παγωμένο νερό
- 200 ml χυμό λεμονιού (περίπου 1 ποτήρι νερού)
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα να βράσει
- Λιώσε το ζελέ στο ζεστό νερό ανακατεύοντας καλά
- Πρόσθεσε το παγωμένο νερό και στη συνέχεια το χυμό λεμονιού
- Βάλε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, να αρχίσει να πήζει, αλλά να μην γίνει! Υπολόγισε περίπου 30 λεπτά
- Χτύπησε σε ένα μεγάλο μπολ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και πρόσθεσε το ζελέ λεμονιού
- Συνέχισε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να πάρει ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Περίπου 10 λεπτά
- Μοίρασε το μείγμα σε 6 μερίδες και σέρβιρε
Tip
Αν τα λεμόνια σου ήταν μεγάλα και χοντρόφλουδα, χρησιμοποίησε τη λεμονόκουπα για να σερβίρεις τη μους. Και ιδιαίτερη θα είναι και έξτρα άρωμα λεμόνι θα δώσει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ