Μους σοκολάτας με δαμάσκηνα

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Jamie Oliver βάζει τα δυνατά του να σε σαγηνεύσει παντρεύοντας τα μεθυσμένα δαμάσκηνα με μους σοκολάτας!

Συστατικά

  • 350 γραμμ. σκούρα σοκολάτα (70%)+ λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 10 αυγά
  • 40 γραμμ. ζάχαρη
  • Για τα δαμάσκηνα
  • 500 γραμμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 150 ml ουίσκι
  • 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ετοίμασε αποβραδίς τα δαμάσκηνα: βάλε όλα τα υλικά σε μπολ και άφησέ τα να μουλιάσουν όλη νύχτα.
  • Την επόμενη μέρα σπάσε τη τη σοκολάτα και λιώσε την σε μπεν μαρί (ή σε ένα μπολ που θα έχεις βάλει πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.
  • Βγάλε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.
  • Ζέστανε την κρέμα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανάμιξε με τη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Χώρισε κρόκους και ασπράδια
  • Χτύπα τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίξε τους κρόκους μέσα στη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά και μετά ρίξε τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά για να μη χαθεί ο όγκος τους.
  • Βάλε τα δαμάσκηνα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ πιέζοντάς τα ελαφρά στα τοιχώματα.
  • Ρίξε τη μους και βάλε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να δέσει.
  • Πριν σερβίρεις ξύσε από πάνω λίγη έξτρα σοκολάτα.

Tip

Αντί για ουίσκι μπορείς να βάλεις ρούμι!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164