Ο Jamie Oliver βάζει τα δυνατά του να σε σαγηνεύσει παντρεύοντας τα μεθυσμένα δαμάσκηνα με μους σοκολάτας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γραμμ. σκούρα σοκολάτα (70%)+ λίγη ακόμα για το σερβίρισμα
- 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 10 αυγά
- 40 γραμμ. ζάχαρη
- Για τα δαμάσκηνα
- 500 γραμμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 150 ml ουίσκι
- 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε αποβραδίς τα δαμάσκηνα: βάλε όλα τα υλικά σε μπολ και άφησέ τα να μουλιάσουν όλη νύχτα.
- Την επόμενη μέρα σπάσε τη τη σοκολάτα και λιώσε την σε μπεν μαρί (ή σε ένα μπολ που θα έχεις βάλει πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει.
- Βγάλε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει.
- Ζέστανε την κρέμα σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανάμιξε με τη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν καλά.
- Χώρισε κρόκους και ασπράδια
- Χτύπα τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίξε τους κρόκους μέσα στη σοκολάτα και ανακάτεψε καλά και μετά ρίξε τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας απαλά για να μη χαθεί ο όγκος τους.
- Βάλε τα δαμάσκηνα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ πιέζοντάς τα ελαφρά στα τοιχώματα.
- Ρίξε τη μους και βάλε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες να δέσει.
- Πριν σερβίρεις ξύσε από πάνω λίγη έξτρα σοκολάτα.
Tip
Αντί για ουίσκι μπορείς να βάλεις ρούμι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ