Η ομάδα του Δημήτρη Γρηγοράκη υπογράφει μια παραδοσιακή συνταγή! Πώς ο μουσακάς θα είναι πιο ελαφρύς και πλούσιος σε αντιοξειδωτικά… Η μελιτζάνα στο μουσακά παρέχει ισχυρή προστασία στο ανοσοποιητικό σύστημα!
Μονάδες Orac: 4891
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από το βιβλίο ‘Διατροφή Orac σε συνταγές που θα λατρέψετε!’, 2011, Εκδ. Λόγω Διατροφής/Απίσχνανσις
Συστατικά
- 2 κιλά μελιτζάνες φλάσκες
- 5 μεγάλες πατάτες
- 5 κολοκύθια
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
- 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 4 κ.σ. κεφαλιτύρι τριμμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 8 κ.σ. αλεύρι
- 4 κ.σ. μαργαρίνη
- 2 λίτρα γάλα 1,5% λιπαρά
- 2 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τα κολοκύθια και κόψε σε λεπτές μακρόστενες φέτες
- Αλάτισε όλα τα λαχανικά – ιδανικά με χοντρό αλάτι – και άφησε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμύδια, μαζί με τον κιμά να πάρουν χρώμα
- Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Άφησε να σιγοβράσει και να πιει τα ζουμιά του
- Λάδωσε τις πατάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και ψήσε στο γκριλ να πάρουν χρώμα
- Στρώσε τις μισές μελιτζάνες σε ταψί και από πάνω ράντισε με λίγο τυρί
- Συνέχισε με τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και το τυρί μέχρι να τελειώσεις τα υλικά σου (κράτησε λίγο τυρί για να πασπαλίσεις την κρέμα)
- Από πάνω στρώσε τον κιμά σου
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Λιώσε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε το αλεύρι, ανακατεύοντας να καβουρδιστεί
- Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα
- Στο τέλος ρίξε τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι με το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο
- Άπλωσε και την κρέμα πάνω από τον κιμά και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί
- Ψήσε στο φούρνο στους 180oC για μισή ώρα, να ροδίσει η πειφάνεια και να κάνει κρούστα το τυρί
Tip
Μελιτζάνες για... μουσακά! Ποιες να επιλέξεις και πως να τις προετοιμάσεις; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ