Μπαγκέτες με αυγά scrambled και σπιτικό πέστο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερές μπαγκέτες μα αυγό, τραγανό μπέικον και χειροποίητη σάλτσα πέστο

Συστατικά

Για τη σάλτσα πέστο:

  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
  • 120 gr φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 50 gr τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Για τις μπαγκέτες:

  • 2 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3 κ. σούπας πλήρες γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φέτες ψημένο μπέικον
  • 2 φέτες μπαγκέτας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Στο μπλέντερ χτύπησε το σκόρδο με τα καρύδια μέχρι να λιώσουν.
  • Πρόσθεσε το βασιλικό και δύο κουταλιές λάδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Όσο το μπλέντερ δουλεύει, πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Πρόσθεσε και την παρμεζάνα με αλατοπίπερο και άφησε τη σάλτσα πέστο στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας και σπάζοντας συνεχώς τα αυγά, όσο σταθεροποιούνται.
  • Μόλις ψηθούν, σε περίπου τέσσερα λεπτά, αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Άπλωσε λίγο βούτυρο σε κάθε φέτα ψωμιού και ψήσε για δύο λεπτά στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα.
  • Στήσε τις μπαγκέτες, μοιράζοντας το τραγανό μπέικον και τα scrabbled αυγά.
  • Πασπάλισε με λίγο αλατοπίπερο και έπειτα περίχυσε με τη σάλτσα πέστο.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164