Ζουμερές μπαγκέτες μα αυγό, τραγανό μπέικον και χειροποίητη σάλτσα πέστο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τη σάλτσα πέστο:
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
- 120 gr φύλλα βασιλικού
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 50 gr τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Για τις μπαγκέτες:
- 2 κ. σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 μεγάλα αυγά
- 3 κ. σούπας πλήρες γάλα
- αλάτι, πιπέρι
- 4 φέτες ψημένο μπέικον
- 2 φέτες μπαγκέτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε το σκόρδο με τα καρύδια μέχρι να λιώσουν.
- Πρόσθεσε το βασιλικό και δύο κουταλιές λάδι και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Όσο το μπλέντερ δουλεύει, πρόσθεσε σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πρόσθεσε και την παρμεζάνα με αλατοπίπερο και άφησε τη σάλτσα πέστο στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά με το γάλα και αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας και σπάζοντας συνεχώς τα αυγά, όσο σταθεροποιούνται.
- Μόλις ψηθούν, σε περίπου τέσσερα λεπτά, αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Άπλωσε λίγο βούτυρο σε κάθε φέτα ψωμιού και ψήσε για δύο λεπτά στο τηγάνι για να πάρουν χρώμα.
- Στήσε τις μπαγκέτες, μοιράζοντας το τραγανό μπέικον και τα scrabbled αυγά.
- Πασπάλισε με λίγο αλατοπίπερο και έπειτα περίχυσε με τη σάλτσα πέστο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ