Όταν η μελιτζάνα είναι στα ντουζένια της είναι κρίμα να μην την εκμεταλλευτείς και να φτιάξεις αυτή τη μελιτζανοσαλάτα στην αραβική της εκδοχή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 γραμμ. μελιτζάνες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- 2-3 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
- 1/4 φλιτζ. ταχίνι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο σουμάκ για το σερβρίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Κόψε τις μελιτζάνες στη μέση κάθετα.
- Λάδωσε ελαφρά την κομμένη πλευρά εσωτερικά με ελαιόλαδο και πασπάλισε κάθε κομμάτι με αλάτι.
- Ψήσε τες με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν πάρα πολύ και να μαυρίσουν στις άκρες.
- Άφησέ τες να κρυώσουν για μια ώρα.
- Με ένα κουτάλι αφαίρεσε την ψίχα της μελιτζάνας και βάλε την σε ένα τουλπάνι ή μια λεπτή πετσέτα κουζίνας.
- Πίεσε την ψίχα μέχρι να φύγουν τυχόν υγρά που έχει.
- Βάλε την ψίχα σε γουδί ή στο μούλτι.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, το λεμόνι, το ταχίνι και λίγο πιπέρι και χτύπησε να γίνει πολύ λείο το μίγμα.
- Δοκίμασε και πρόσθεσε έξτρα λεμόνι, λάδι, αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
- Βάλε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Πριν σερβίρεις πασπάλισε με λίγο σουμακ.
- Σέρβιρε με ψημένη αραβική πίτα ή φρέσκα λαχανικά.
Tip
Πασπάλισε τη μελιτζανοσαλάτα με λίγη καπνιστή πάπρικα αντί για σουμακ εναλλακτικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ