Φτιάξε μπάρες δημητριακών και απόλαυσέ τες στο πρωινό σου. Μπορείς να τις πάρεις μαζί και στη δουλειά, όταν νιώσεις λιγούρα για γλυκό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ¼ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- 1 ¼ κ.σ σουσάμι
- 1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης
- 1/3 του φλιτζανιού ξηρά βερύκοκα κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 1/3 του φλιτζανιού σταφίδα
- ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- ¼ του φλιτζανιού μέλι
- ¼ του φλιτζανιού βούτυρο αμυγδάλου
- 1 βανίλια
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άπλωσε την βρώμη, τα αμύγδαλα, και το σουσάμι σε ένα μεγάλο κομμάτι μαγειρικού χαρτιού
- Ψήσε στο γκρίλ του φούρνου για περίπου δέκα λεπτά να γίνουν τραγανά, ανακινώντας ελαφρα ανα διαστήματα
- Πρόσθεσε τα δημητριακά, τα βερύκοκα και τις σταφίδες και ανακάτεψε
- Σε μικρό κατσαρολάκι ανάμειξε το βούτυρο, τη ζάχαρη,το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι. Ζέστανε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς για περίπου 5 λεπτά
- Πρόσθεσε το μείγμα αμέσως επάνω στα δημητριακά και τη βρώμη και με ένα κουτάλι ανακάτεψε καλά ώστε να μην μείνει κανένα στεγνό σημείο.
- Λάδωσε ελαφρά τα χέρια και πίεσε την ζύμη να έχει ένα όμοιο στρώμα επάνω στην λαδόκολλα. Περίπου 5 εκατοστά.
- Άφησε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα και κόψε σε οκτώ ίσα κομμάτια
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ