Η γλυκιά πίτα κολοκύθας είναι πεντανόστιμη. Εμείς σου βρήκαμε μια, ελαφριά και υγιεινή εναλλακτική για να την ετοιμάζεις πιο συχνά. Με αφορμή το αμερικάνικο Ηalloween βρες έναν λόγο να βάλεις την νόστιμη κολοκύθα στην κουζίνα σου.
Θερμίδες 50
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. baking powder
- 1/4 του κ.γ. baking soda
- 1/4 του κ.γ. αλάτι
- 5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι βρασμένη πολτοποιημένη κολοκύθα
- 2 κ.σ. γάλα
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας (ή κάποιο άλλο ηλιέλαιο)
- 1 βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στου 200oC
- Ανακάτεψε το σιμιγδάλι, το baking powder, την κανέλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ
- Κάνε μια λακουβίτσα και πρόσθεσε σιγά, σιγά τη baking soda, την κολοκύθα, το γάλα και το λάδι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα
- Άπλωσε το μείγμα ισομερώς σε ένα μικρό ταψάκι και ψήσε στο φούρνο για 20 λεπτά
- Μπορείς να σερβίρεις με γλάσου τυριού κρέμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ