Προμηθεύσου όλα τα υλικά! Αμύγδαλα, φρέσκα σύκα και μια σειρά από λαχταριστά υλικά για το υπέροχο σνακ που θα πάρεις μαζί σου στο τρέξιμο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 150 γρ. νιφάδες βρώμης
- 75 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 60 γρ. αλεύρι φαγόπυρου (αν βρεις σπόρους άλεσέ τους σε επεξεργαστή)
- 25 γρ. φύτρο
- 20 γρ. σουσάμι
- Κάρδαμο σε σκόνη
- Τζίντζερ σε σκόνη
- Κανέλα σε σκόνη
- Αλάτι
- Λίγο baking powder
- 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό & το ασπράδι από 1 αυγό
- 75 γρ. σησαμέλαιο
- 100 γρ. maple syrup
- 1 κ.γ. ροδόνερο
- 227 φρέσκα σύκα ψιλοκομμένα
- 113 γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC! Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο μέτριο ταψάκι
- Ανάμειξε σε ένα μεγάλο μπολ τα στεγνά υλικά σου, τη βρώμη, τα αλεύρια, το φύτρο, το σουσάμι, τα κάρδαμο, το τζίντζερ, την κανέλα, αλάτι και baking powder. Άφησε στην άκρη
- Σε άλλο μπολ ανάμειξε την μαύρη ζάχαρη, τα αυγά, τα ασπράδια, το λάδι, το maple syrup και το ροδόνερο
- Γύρισε σιγά, σιγά το μείγμα της μαύρης ζάχαρης στα στεγνά υλικά σου και ανάμειξε να γίνει ένα σώμα. Πρόσθεσε και τα σύκα με τους ξηρούς καρπούς
- Ρίξε το μείγμα στο ταψάκι, στρώσε και ψήσε στο φούρνο για 40 λεπτά να πάρει χρώμα
- Άφησε να κρυώσει τελείως πριν κόψεις σε κομμάτια. Φύλαξε σε δοχείο ποτυ κλείνει αεροστεγώς
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ