Ξέρεις τι γίνεται; Μια μπάρα δημητριακών χρειάζεται πάντα! Όταν σε πιάνει λιγούρα για γλυκό, για ενδιάμεσο σνακ ή μετά το γυμναστήριο. Τι θα έλεγες να την εμπλουτίσεις με την αγαπημένη σου γεύση La Vache Qui Rit® Light…
1 μπάρα έχει 196 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- ¾ του φλιτζανιού βούτυρο σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ¼ του φλιτζανιού καρύδια
- ¼ του φλιτζανιού σταφίδα ξερή
- 1 σκαφάκι La Vache Qui Rit® Light σε κρέμα
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
- 400 γρ. πουρέ γλυκιάς κολοκύθας (θα τη βρεις έτοιμη σε κονσέρβα ή μπορείς να την ετοιμάσεις από φρέσκια κολοκύθα. Δες πώς εδώ)
- 1 βανίλια
- 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC
- Σε μπολ ανάμειξε το αλεύρι, το ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη και όλη την ποσότητα της μαύρης ζάχαρης. Πρόσθεσε το βούτυρο και με τα χέρια σου ανάμειξε να πάρεις υφή ψύχας ψωμιού
- Ρίξε στο μπολ τη βρώμη, τη σταφίδα και τα καρύδια (μπορείς να κρατήσεις ένα μέρος, περίπου ½ φλιτζάνι από όλα για να γαρνίρεις στο τέλος)
- Πάρε το μείγμα και πίεσέ το σε μέτριο παραλληλόγραμμο ταψάκι βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά
- Σε μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα, τα μπαχαρικά σου και την υπόλοιπη λευκή ζάχαρη να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τη βανίλια και την κολοκύθα. Τέλος συμπλήρωσε τα αυγά και χτύπησε αργά. Γύρισε το μείγμα πάνω από την ψημένη βρώμη, πασπάλισε με βρώμη και καρύδια (αν έχεις κρατήσει) και ξαναβάλε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά
- Άφησε το ταψάκι να κρυώσει καλά και βάλε στη συνέχεια στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες. Κόψε σε μερίδες-μπάρες, υπολογίζοντας πως η δόση θα σου προσφέρει περίπου 24 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ