Μικρές θαλασσινές μπαλίτσες απόλαυσης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, λιωμένο
- 2 κουτ. της σούπας τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- 2 κουτ. της σούπας σέλερι
- αλάτι και πιπέρι
- 600 γραμμάρια φιλέτο σολομού, καθαρισμένο
- 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/4 φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
- 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι, το κόκκινο πιπέρι, σέλερι και το αλάτι, για περίπου πέντε λεπτά. Απομακρύνεις από τη φωτιά και περιμένεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το φιλέτο σολομού, τη μαγιονέζα, τη φρυγανιά, το παραπάνω μείγμα με σκόρδο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αφού ανακατέψεις πολύ καλά, καλύπτεις το μπολ με μία μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
- Φοράς τα γάντια σου, απλώνεις αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και αρχίζεις σιγά σιγά να μετατρέπεις, να πλάθεις το μείγμα σε μικρές μπάλες.
- Σε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο, τηγανίζεις τις μπαλίτσες που ετοίμασες, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ