Ο Γιάννης Λουκάκος μαγειρεύει την πιο pop και απολαυστική εκδοχή του ψαριού που σίγουρα θα εκτιμήσουν τα παιδιά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 660 γρ. ψάρι (τσιπούρα, σφυρίδα κτλ.) αλεσμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. σάλτσα σόγιας
- 100 γρ. ψωμί για τοστ, αλεσμένο
- 1 αυγό
- 3 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 1 γρ. ξύσμα λάιμ
- 1 γρ. κόλιανδρο ξερό, φρεσκοτριμμένο
- αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα «ιδρώνουμε» για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε, ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.
- Πλάθουμε μπιφτέκια των 200 γρ.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπιφτέκια μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 10 περίπου λεπτά, ώστε να κρατηθούν ζουμερά.
Tip
Φτιάξε και χειροποίητα ψωμάκια burger και σέρβιρε το πιο υγιεινό και απολαυστικό fish burger ever!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ