Ετοίμασε λαχταριστά μπισκοτά με γέμιση μαρμελάδα δαμάσκηνο, όπως τα ετοιμάζει η Βέφα Αλεξιάδου. Από τις συνταγές της διάσημης μαγείρισσας, όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της www.vefashouse.gr!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα βούτυρο
- 3 συσκευασίες βανίλια
- 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- μαρμελάδα δαμάσκηνο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτυπάμε το βούτυρο με το αλεύρι και τις βανίλιες να αφρατέψουν. Το μίγμα θα γίνει τρίμμα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αυγο και χτυπάμε να γίνουν ένα μίγμα. Εάν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Βάζουμε τη ζύμη επάνω σε μία λαδόκολλα και την σκεπάζουμε με άλλη μία κόλλα.
- Με ένα πλαστάκι ανοίγουμε φύλλο, περίπου 3-5 χιλιοστά. Κόβουμε με κουπ-πατ, στρογγυλά κομμάτια και στρογγυλά με τρύπα.
- Με μία σπάτουλα μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Μόλις κρυώσουν βάζουμε λίγη μαρμελάδα στον πάτο του μπισκότου και μετά το καλύπτουμε με το κομμάτι με την τρύπα.
- Γεμίζουμε το μπισκότο στη μέση με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν θέλουμε.
Tip
Μπορείς φυσικά να επιλέξεις όποια γεύση μαρμελάδας σου αρέσει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ