Η Marie-Chantal μπαίνει στην κουζίνα για να φτιάξει τα πιο γιορτινά μπισκότα στα οποία δεν αντιστέκονται ούτε… βασιλιάδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350g αλεύρι ολικής plus λίγο ακόμη
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ σκόνη
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 125g butter
- 175g καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό από κότα ελευθέρας βοσκής
- 4 κ.σούπας golden syrup ή μέλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα μαζί και βάλτα στο μπολ του μίξερ.
- Ρίξε το βούτυρο και χτύπα μέχρι να γίνει το μίγμα σαν ψίχουλα.
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη.
- Χτύπησε το αυγό με το μέλι και ρίξε το και αυτό στο μίξερ και χτύπα να ανακατευούν τα υλικά.
- Βγάλε τη ζύμη από το μίξερ και ζύμωσέ την μέχρι να γίνει λεία.
- Τύλιξέ την σε διαφανή μεμβάνη και βάλε την στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180C.
- Στρώσε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
- Άνοιξε τη ζύμη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού.
- Με ένα κουπάτ σε σχήμα δέντρου κόψε τη ζύμη σε κομμάτια και βάλε τα στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Ψήσε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Άφησέ τα να κρυώσουν μέσα στο ταψί έξω από το φούρνο για 10 λεπτά και μετά σε σχάρα.
- Μπορείς να τα διακοσμήσεις αν θέλεις ή να τα πασπαλίσεις με άχνη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ