Δοκίμασε την… τέχνη σου στη μαγειρική με ένα πιάτο σκέτη δοκιμασία! Το είδαμε στο Master Chef 2, σε μιά από τις δοκιμασίες αποχώρησης και μας έκανε “κλικ”!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. σμέουρα/βατόμουρα
- ΥΛΙΚΑ για τη ganache: 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. πούλπα βατόμουρο
- 300 γρ. σοκολάτα 70%
- 2 κ. σούπας βατόμουρο
- ΥΛΙΚΑ για το μπισκότο: 120 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. αμύγδαλο πούδρα
- 60 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 225 γρ. αλεύρι
- 15 γρ. κακάο
- ΥΛΙΚΑ για το σοκολατούχο γάλα: 600 γρ. γάλα
- 30 γρ. κακάο
- 20 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. σοκολάτα 70%
- ΥΛΙΚΑ για το ντεκορ: 3 – 4 φυλλαράκια δυόσμο
- Φεγετίνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC
- Ανακατεύουμε το βούτυρο, το αλάτι, την πούδρα αμύγδαλου και την άχνη. Ρίχνουμε το αυγό, μετά το αλεύρι κοσκινισμένο και το κακάο. Ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 25 λεπτά με μεμβράνη.
- Βράζουμε το γάλα, το κακάο και τη ζάχαρη, για το σοκολατούχο γάλα. Ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Παγώνουμε στο ψυγείο
- Σε κατσαρόλα φέρνουμε σε βρασμό, την κρεμα, το γαλα και την πουλπα βατόμουρου. Τα αδειαζουμε στο μπολ με τη σοκολατα, ανακατευουμε με φουέ, μέχρι να ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το αλκοόλ και βάζουμε να παγώσουν στο ψυγείο
- Ανοίγουμε σε πάχος 4 χιλιοστών τη ζύμη για τα μπισκότα και κόβουμε με τσέρκι σε μισοφέγγαρα. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί
- Με τη βοήθεια κορνέ, βάζουμε τη ganache στα βατόμουρα και κολλάμε πάνω στα μπισκότα. Κάνουμε δυο στρώματα και ντεκόρ δυόσμο
- Τέλος με μίξερ ανακατεύουμε το σοκολατούχο γάλα και βάζουμε για ντεκόρ μόνο τον αφρό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ