Μια μπουγάτσα από τα χεράκια σου με μπόλικη ζάχαρη άχνη και μυρωδάτη κανέλα. Η Μυρσίνη Λαμπράκη σου εξηγεί πως κάθε συνταγή μπορεί να γίνει εύκολη, απλή και απολαυστική.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μυζήθρα ξινή
- 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
- 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- Για το σερβίρισμα: ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
- Κανέλα (προαιρετικά)
- Για το ψήσιμο: 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σόδα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη γλυκιά μυζήθρα μαζί με την ξινή. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε ενάμισι φλιτζάνι γάλα και το ζεσταίνουμε
- Στο μισό φλιτζάνι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα που μόλις αρχίζει να βράζει
- Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίσει η κρέμα να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Τότε προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και μισή κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, Ανακατεύουμε ζωηρά, ώστε να ενσωματωθούν στην κρέμα
- Ενώνουμε την κρέμα με τα τυριά
- Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο
- Απλώνουμε τέσσερα φύλλα, επίσης αλειμμένα με μαργαρίνη μεταξύ τους
- Απλώνετε από πάνω την κρέμα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος τα 3 – 4 εκ.
- Στρώνουμε από πάνω 4 – 5 ακόμα φύλλα, τα οποία αλείφουμε με μαργαρίνη επίσης πολύ καλά
- Φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί. Χαράσσουμε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού, χτυπάμε τη σόδα με τη μαργαρίνη και περιχύνουμε την μπουγάτσα.
- Ψήνουμε στους 180 oC για 40 – 45 λεπτά
- Σερβίρουμε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη και κανέλα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ