Μπουκιές με καρπούζι και προσούτο

10' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Καλοκαιρινό μεζεδάκι με προσούτο και τυρί. Ένας τρόπος να απολαύσεις παγωμένο κρασάκι με φίλους.

Συστατικά

  • 8 φλιτζάνια κομμάτια καρπουζιού χωρίς κουκούτσια
  • 140 γρ. προσούτο σε φέτες
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί σε φέτες
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε το καρπούζι σε μπουκίτσες. Βάλτες σε μεγάλη πιατέλα.
  • Κόψε το προσούτο σε μικρές λωρίδες. Βάλε από μία λωρίδα προσούτο και ένα κομμάτι τυρί πάνω από κάθε κομμάτι καρπούζι. Στερέωσέ τα με οδοντογλυφίδες.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το λάδι και το λεμόνι. Ράντισε με το μείγμα αυτό το καρπούζι.
  • Πασπάλισε με πιπέρι και σέρβιρε με φέτες λεμόνι.

Tip

Μπορείς να.. συναρμολογήσεις το καρπούζι από νωρίς, να το σκεπάσεις και να το βάλεις στο ψυγείο ως και 6 ώρες. Μην το ραντίσεις με το λάδι. Κάντο μόνο όταν είναι να σερβίρεις.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164