Μπουρεκάκια με δεντρολίβανο

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Αφράτες μπαλίτσες γλυκοπατάτας, αρωματισμένες με δεντρολίβανο. Πανάρισέ τες σε φρυγανιά και άφησε το φούρνο να φτιάξει μια ομοιόμορφη, τραγανή κρούστα πριν τα σερβίρεις με το κρασάκι σου! 
Πηγή

Συστατικά

  • 2 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 50 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντροίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 3/4 φλ. φρυγανιά
  • Αλάτι-πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε τις πατάτες μα βράσουν σε αλατισμένο νερό. Άφησε περίπου 15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν
  • Σούρωσε και ανάμειξε σε ένα μπολ, με κατσικίσιο τυρί, βούτυρο, γάλα και το μισό φλιτζάνι παρμεζάνας
  • Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και αλατοπιπέρωσε. Λιώσε τα υλικά όλα μαζί και άφησε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Στρώσε ένα ταψάκι με λαδόκολλα 
  • Χτύπησε σε μπολ το αυγό με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σε άλλο βάλε τη φρυγανιά και λίγο αλατοπίπερο
  • Πλάσε τη ζύμη σε μπαλάκια και βύτηξε μέσα στο μείγμα του αυγού και μετά στη φρυγανιά να παναριστεί καλά
  • Άπλωσε τα μπουρεκάκια στη λαδόκολα, ράντισε με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο για περίπου ένα 20 λεπτά

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164