Αφράτες μπαλίτσες γλυκοπατάτας, αρωματισμένες με δεντρολίβανο. Πανάρισέ τες σε φρυγανιά και άφησε το φούρνο να φτιάξει μια ομοιόμορφη, τραγανή κρούστα πριν τα σερβίρεις με το κρασάκι σου!
Πηγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 50 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 1 κλωναράκι φρέσκο δεντροίβανο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 3/4 φλ. φρυγανιά
- Αλάτι-πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε τις πατάτες μα βράσουν σε αλατισμένο νερό. Άφησε περίπου 15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν
- Σούρωσε και ανάμειξε σε ένα μπολ, με κατσικίσιο τυρί, βούτυρο, γάλα και το μισό φλιτζάνι παρμεζάνας
- Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και αλατοπιπέρωσε. Λιώσε τα υλικά όλα μαζί και άφησε στο ψυγείο να σφίξει για μισή ώρα
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC. Στρώσε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
- Χτύπησε σε μπολ το αυγό με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σε άλλο βάλε τη φρυγανιά και λίγο αλατοπίπερο
- Πλάσε τη ζύμη σε μπαλάκια και βύτηξε μέσα στο μείγμα του αυγού και μετά στη φρυγανιά να παναριστεί καλά
- Άπλωσε τα μπουρεκάκια στη λαδόκολα, ράντισε με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε στο φούρνο για περίπου ένα 20 λεπτά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ