Μπριόσακια γεμιστά με τυρί, μπέικον και αυγό

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστές πρωινές μπουκιές με γλυκό ψωμί, cheddar, μπέικον και αυγά φούρνου

Συστατικά

  • 6 ψωμάκια μπριός
  • 6 λεπτές φέτες μπέικον
  • 6 φέτες cheddar
  • 6 μεσαία αυγά
  • 3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού άνοιξε μία μεγάλη τρύπα στο κέντρο κάθε μπριός, χωρίς να αφήνεις την βάση ανοιχτή.
  • Μετάφερε τα ψωμάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και άλειψέ τα με το λιωμένο βούτυρο.
  • Τοποθέτησε μία φέτα cheddar σε κάθε ψωμάκι και από πάνω μία φέτα μπέικον.
  • Με προσοχή, διαχώρισε κάθε αυγό σε κρόκο και ασπράδι και ρίξε κάθε ασπράδι πάνω από το μπέικον στα μπριοσάκια.
  • Ψήσε για 15 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθούν τα ασπράδια και αφαίρεσε το ταψί από τον φούρνο.
  • Ρίξε στην κορυφή κάθε μπριός έναν κρόκο, χαμήλωσε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ξαναβάλε τα ψηθούν για πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο, άφησε να κρυώσουν για πέντε λεπτά, αλατοπιπέρωσε και σέρβιρε.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164