Μια επιλογή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Θερμίδες:259/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. σούπας βούτυρο
- 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1φλ. γάλα
- 3/4φλ. τυρί έμενταλ τριμμένο
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 18 αυγά
- 1φλ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Λιώσε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα.
- Πρόσθεσε στο αλεύρι και χτύπησε για να συνδυαστούν τα υλικά.
- Ρίξε το γάλα, σιγά-σιγά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.
- Όταν αρχίζει να πήζει το μείγμα, ρίξε μέσα το τυρί και ανακάτεψε καλά.
- Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
- Κόψε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 9 κομμάτια (πρέπει να έχεις σύνολο 18 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας).
- Τοποθέτησε τα κομμάτια σφολιάτας σε 18 θήκες για muffin.
- Ρίξε μέσα στο κάθε ένα μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα με το τυρί και το αλεύρι που έφτιαξες.
- Σπάσε το κάθε αυγό και ρίξε από ένα μέσα στην κάθε θήκη.
- Χώρισε ομοιόμορφα το ζαμπόν και ρίξε το πάνω από το αυγό.
- Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι.
- Με το χτυπημένο αυγό πασάλειψε τις άκρες τις σφολιάτας.
- Ψήσε για 10-15 λεπτά κι έπειτα πασπάλισε με σχοινόπρασο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ