Muffins καλαμποκόψωμου με φρέσκο καλαμπόκι

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερά muffins καλαμποκόψωμου με τραγανές νιφάδες αλατιού και ζουμερό καλαμπόκι

Συστατικά

  • λάδι για το ψήσιμο
  • 1½ φλ. αλεύρι γοχ
  • 1¼ φλ. καλαμποκάλευρο
  • ¼ φλ. + 2 κ. σούπας ζάχαρη
  • 2½ κ. γλυκού baking powder
  • ¾ κ. γλυκού baking soda
  • 2¼ κ. γλυκού αλάτι
  • 1½ κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 φλ. φρέσκο καλαμπόκι
  • 2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκος αυγού
  • ¾ φλ. γιαούρτι
  • ⅔ φλ. γάλα
  • ½ φλ. βούτυρο
  • νιφάδες αλατιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί για muffins με 12 θέσεις.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το baking powder, την baking soda, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πρόσθεσε και 1 1/2 φλιτζανιού καλαμπόκι στο μείγμα.
  • Χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά και τον κρόκο και πρόσθεσε το γιαούρτι, το γάλα και το βούτυρο.
  • Φτιάξε μια τρύπα στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ρίξε τα υγρά, ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Μοίρασε τη ζύμη στις θήκες για muffins και γάρνιρε με το υπόλοιπο καλαμπόκι και τις νιφάδδες αλατιού κάθε μερίδα.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά, αλλάζοντας πλευρά στο ταψί στη μέση της διάρκειας ψησίματος.
  • Άφησε τα muffins να σταθούν για 10 λεπτά, μετάφερέ τα σε μια σχάρα και άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρώς.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164