Μια γρήγορα συνταγή, ιδανική για τις λιγούρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 225/ μερίδα
Συστατικά
- 3κ. σούπας μαργαρίνη
- 45γρ. κουβερτούρα με 60% κακάο, ψιλοκομμένη
- 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2κ. γλυκού baking powder
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/8κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 2/3φλ. ζάχαρη
- 2/3φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/2φλ. σταγόνες κουβερτούρας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
- Συνδύασε τη μαργαρίνη και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.
- Τοποθέτησε το μπολ σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ συνδύασε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το αλάτι και τη σόδα.
- Σε ένα άλλο μπολ συνδύασε τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τα αυγά.
- Πρόσθεσε το μείγμα με το βούτυρο και το μείγμα με τη ζάχαρη μέσα στο μείγμα με το αλεύρι.
- Ρίξε μέσα τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακάτεψε καλά.
- Πάρε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες και μοίρασε αναλογικά το τελικό μείγμα.
- Ψήσε για πέντε λεπτά στους 220°C.
- Έπειτα, μείωσε τους βαθμούς στους 195°C και ψήσε τα muffins για 10 λεπτά ακόμα.
- Σέρβιρε από ένα muffin σε κάθε πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ