Muffins τριπλής σοκολάτας

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Βαθμός δυσκολίας

 

Μια γρήγορα συνταγή, ιδανική για τις λιγούρες.

Θερμίδες: 225/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 3κ. σούπας μαργαρίνη
  • 45γρ. κουβερτούρα με 60% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2κ. γλυκού baking powder
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2/3φλ. ζάχαρη
  • 2/3φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2φλ. σταγόνες κουβερτούρας

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Συνδύασε τη μαργαρίνη και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ.
  • Τοποθέτησε το μπολ σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν τα υλικά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ συνδύασε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, το αλάτι και τη σόδα.
  • Σε ένα άλλο μπολ συνδύασε τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τα αυγά.
  • Πρόσθεσε το μείγμα με το βούτυρο και το μείγμα με τη ζάχαρη μέσα στο μείγμα με το αλεύρι.
  • Ρίξε μέσα τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακάτεψε καλά.
  • Πάρε ένα ταψάκι για muffins με 12 θήκες και μοίρασε αναλογικά το τελικό μείγμα.
  • Ψήσε για πέντε λεπτά στους 220°C.
  • Έπειτα, μείωσε τους βαθμούς στους 195°C και ψήσε τα muffins για 10 λεπτά ακόμα.
  • Σέρβιρε από ένα muffin σε κάθε πιάτο.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164