Muffins τριπλής σοκολάτας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει τροφή στα πιο λαχταριστά σου όνειρα με αυτά τα μάφινς με τριπλή σοκολάτα!

Συστατικά

  • 175 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 4 κ.σ. γάλα 3,5% λιπαρά
  • 75 γρ. λευκή σοκολάτα χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ.
  • 75 γρ. μαύρη σοκολάτα χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ
  • 75 γρ. σοκολάτα γάλακτος χοντροκομμένη σε κομμάτια 0,5 εκ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  • Βάλε 12 χαρτάκια για muffins μέσα στις θήκες ταψιού για muffins.
  • Χτύπησε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε 2 κ.σ. από τα 175 γρ. αλεύρι στο μίγμα με το βούτυρο – ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς στο μίξερ.
  • Πρόσθεσε ένα – ένα τ’ αυγά μέσα στο μίξερ και συνέχισε το χτύπημα για άλλο ένα λεπτό.
  • Πέρασε από κόσκινο το υπόλοιπο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βγάλε τον κάδο από το μίξερ και ρίξε το γάλα, τα στερεά υλικά που κοσκίνισες και τις σοκολάτες και ανακάτεψε απαλά με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Χώρισε το μίγμα μέσα στα 12 φορμάκια από τα muffin.
  • Ψήσε για 20- 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν ωραία κρούστα.
  • Βγάλε από το φούρνο, άσε 5 λεπτά να κρυώσουν στη θήκη τους και στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164