Στα ιταλικά λέγεται Impepata και ο Antonio Carluccio μας ταξιδεύει στη νότια Ιταλία για να απολαύσουμε ένα πιάτο με αρώματα θάλασσας!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- 1,5 κιλό μύδια, καθαρισμένα εξωτερικά και καλά πλυμένα
- 1,5 κιλό χτένια ή άλλα θαλασσινά με κέλυφος, καθαρισμένα και πλυμμένα
- 500ml λευκό κρασί ξηρό
- 3 κ.σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σωτάρισε το σκόρδο και την πιπεριά για 1-2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα θαλασσινά μαζί με το κρασί και τον μαϊντανό.
- Σκέπασε το σκεύος και άφησε να μαγειρευτούν μέχρι να ανοίξουν όλα τα θαλασσινά, περίπου 4 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι μερικές φορές.
- Θα ανοίξουν σχετικά γρήγορα αλλά άσε στη φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάς επί τόπου.
- Πρόσθεσε αρκετό φρέσκο πιπέρι και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε σε μπολ με αρκετό ψωμί για το ζουμί τους.
Tip
Με ό,τι περισσέψει φτιάξε μια σάλτσα προσθέτοντας φρέσκια ντομάτα και ξαναβράζοντας που θα σερβίρεις πάνω σε μακαρόνια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ