Η Nigella Lawson σου δίνει μια υπέροχη ιδέα για να συνδυάσεις μύδια και πράσο για ένα υπέροχο πιάτο! To mouclade δεν είναι τίποτα άλλο από μύδια αχνιστά με γευστική σος από κρέμα και κάρυ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κιλά μύδια (με το κέλυφος)
- 4 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 500 ml λευκό κρασί
- 2 κ.γλυκού κάρυ Madras
- 125 ml κρέμα γάλακτος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μούλιασε τα μύδια σε κρύο νερό και καθάρισε καλά το εξωτερικό τους κέλυφος.
- Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι βάλε τα πράσα, το σκόρδο, το κρασί και το κάρυ να πάρουν βράση.
- Ρίξε τα μύδια, κλείσε το καπάκι και άφησε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
- Κούνα ελαφρά το τηγάνι όσο βράζουν.
- Άνοιξε το καπάκι και θα πρέπει τα μύδια να έχουν ανοίξει.
- Αφαίρεσε όσα δεν άνοιξαν.
- Ρίξε την κρέμα γάλακτος, κούνα ελαφρά το τηγάνι και σέρβιρε σε πιατέλα ή και με το τηγάνι.
Tip
Η Nigella σου προτείνει να απολαύσεις τη συνταγή συνοδεία γαλλικής μπαγκέτας και φυσικά μην ξεχάσεις να βάλεις στο τραπέζι ένα πιάτο για τα κελύφη των μυδιών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ