Μυλοκόπι με χόρτα και τρίμμα αυγοτάραχο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Σεφ του εστιατορίου Αίγλη στο Ζάππειο, μοιράζεται με το TLIFE μια gourmet συνταγή με φιλέτο ψαριού. Ό, τι πρέπει για να τον “ξελογιάσεις” σε ρομαντικό δείπνο για δύο. Τι λες;

Συστατικά

  • 2 φιλέτα μυλοκόπι των 200 γρ το καθένα
  • 350 γρ ζωχοί
  • 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 2 φιλέτα αντζούγια
  • 300 ml ζωμός λαχανικών
  • 5 γρ στακοβούτυρο
  • Τρίμμα αυγοτάραχο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθετούμε τα ντοματίνια, το κρεμμυδάκι, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, τα φιλέτα αντζούγιας και το ζωμό λαχανικών σε ένα ταψάκια
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 1 ώρα
  • Παράλληλα, ζεματίζουμε τους ζωχούς σε καυτό νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, λαδώνουμε και αλατίζουμε το μυλοκόπι και ψήνουμε στο γκρίλ για 12 λεπτά
  • Για το τελείωμα, τοποθετούμε σε ένα τηγανάκι τοποθετούμε τη σύβραση με τα ντοματίνια και τους ζωχούς
  • Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετούμε το μείγμα με τους ζωχούς και τα ντοματίνια, από πάνω τους βάζουμε το μυλοκόπι και πουδράρουμε με το τρίμμα αυγοτάραχο

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164