Ακόμη κι αν την ετοιμάσεις μόνη σου, μπορείς να την διατηρήσεις για αρκετό καιρό.Μην ξεχνάς πως η ketchup δεν είναι απλά ντομάτα. Υπάρχουν πολλά περισσότερα σε μια ketchup εκτός από αυτή. Μάλιστα πολλές παραλλαγές της που κυκλοφορούν στο εμπόριο περιλαμβάνουν καρύδια, μανιτάρια, κράνμπερι, στρείδια, λεμόνι, σταφύλι ή ακόμη και αντζούγια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ketchup μπορεί να διατηρηθεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιτίας της οξύτητας της ντομάτας σε συνδυασμό με το ξίδι. Αν δεν ανοιχτεί το μπουκάλι της – ή εαν αφού την παρασκευάσεις την κλείσεις σε βαζάκι αποστειρωμένο και αεροστεγώς κλεισμένο, μπορείς να την κρατήσεις σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για τουλάχιστον 1 χρόνο.
Καλά κλεισμένα μπουκάλια ketchup που έχουν ανοιχτεί, διατηρούνται για τουλάχιστον 1 μήνα.
Η Ketchup μπορεί να διατηρηθεί και εκτός ψυγείου, διατηρεί όμως καλύτερα τη γεύση της όταν φυλάσσεται σε αυτό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ