Αν έχεις γίνει μάρτυρας μιας cooking disaster, δες τι πρέπει να κάνεις…
Πολλές φορές το σουφλέ σου αντί να είναι αφράτο και ζωντανό, ξεφουσκώνει και κάθεται. Τι μπορεί να πήγε στραβά; Διάβασε μερικά βασικά tips για να είσαι σίγουρη για την επιτυχία:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
– Χρησιμοποίησε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και φρόντισε να είναι πεντακάθαρο το ασπράδι χωρίς ίχνος υπολείμματος στο σκεύος. Να θυμάσαι πως πρέπει να χτυπάς τη μαρέγκα σε ανοξείδωτο σκεύος για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα.
– Ανάμειξε απαλά τα υλικά με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην παιδεύεις πολύ την μαρέγκα για να μην χάσει τον όγκο της.
– Ψάξε για τα ειδικά φορμάκια για σουφλέ που πρέπει να είναι κεραμικά ή από πυρίμαχο γυαλί για να πετύχει το γλυκό.
– Μην ανοίγεις το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Προθέρμανε καλά την κουζίνα σου και άφησε το γλυκό όση ώρα χρειάζεται ώστε να τριπλασιάσει τον όγκο του και να πάρει χρώμα. Μόνο τότε μπορείς να ανοίξεις και να τεστάρεις ακουμπώντας απαλά την επιφάνεια του σουφλέ.
Βρες συνταγές για σουφλέ με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ