Την Μεγάλη Πέμπτη μην πάρεις βαφή… βάψε τα αυγά σου με παντζάρια, κρεμμύδια και σπανάκι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μπορεί ο φυσικός τρόπος να μην είναι τόσο “εκθαμβωτικός” και γυαλιστερός, είναι όμως πιο υγιεινός και σαφώς ακόμη κι αν η βαφή περάσει το κέλυφος του αυγού δεν διατρέχεις κανέναν κίνδυνο. Τι μπορείς να κάνεις;
Για κόκκινο χρώμα: 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα παντζάρια, 1/2 φλίτζάνι λευκό ξίδι. Βάλε τα αυγά σου να βράσουν μαζί με τα παντζάρια και το ξίδι. Μην ανεβάσεις πολύ τη θερμοκρασία για να μην σπάσουν.
Για πράσινο χρώμα: Πάρε αντίστοιχα ένα κιλό σπανάκι μαζί με 1/2 φίτζάνι λευκό ξίδι. Βράσε το σπανάκι σε 3 λίτρα νερό και γύρισε το χρωματισμένο νερό στην κατσαρόλα με το ξίδι και τα αυγά. Βράσε σε χαμηλή φωτιά!
Για κίτρινο χρώμα: Μάζεψε τα φύλλα από τα ξερά κρεμμύδια. Όσα περισσότερα μπορείς τόσο καλύτερα. Βράσε τα αυγά σου μαζί με τα ξερά φύλλα και 1/2 φλιτζάνι ξίδι.
Για μπλέ χρώμα: Πάρε ένα κόκκινο/σκούρο λάχανο. Βράσε τα αυγά σου μαζί με το λάχανο και 1/2 φλιτζάνι ξίδι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ