Είναι το ξαδερφάκι του ροδάκινου. Γλυκό και απολαυστικό σε δροσίζει τέλεια και συμπληρώνει πολύ όμορφα τις φρουτοσαλάτες ή επιδόρπια με γιαούρτι και μέλι. Μπορείς να τα συντηρήσεις για 2-3 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αντίθετη περίπτωση, καλό έιναι να τα βάλει στο ψυγείο – στο πιο δορσερό του μέρος – όπου μπορούν να διατηρηθούν για 5 ημέρς. έχοντας αυτό στο μυαλό σου, φρόντισε η ποσότητα που αγοράζεις να είναι η κατάλληλη για να μην αναγκαστείς να τα πετάξεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εκτός από φρέσκα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε μια σειρά από συνταγές:
– Καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε φετούλες και ψητά στο φούρνο με λίγο μέλι και κανέλα
– Μπορείς να τα βάλεις στο barbeque αφού πρώτα τα βουρτσίσεις με λίγο χυμό φρούτων για να μην κολλήσουν
– Βύθισέ τα σε χυμό φρούτων ή κρασί που βράζει μέχρι να μαλακώσουν. Νεκταρίνια ποσ για απαλή υπέροχη γεύση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ