Κάθε μερίδα έχει 631 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 15 gram φρέσκο βασιλικό
- 30 gram baby σπανάκι
- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 140 gram μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 500 gram νιόκι πατάτας
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να φτιάξεις το πέστο, ρίξε σε ένα μπλέντερ το βασιλικό, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το μισό ελαιόλαδο και χτύπησέ τα καλά. Συνέχισε να προσθέτεις ελαιόλαδο μέχρι το πέστο σου να γίνει λείο. Ρίξε στο πέστο σου τον χυμό από το λεμόνι και πρόσθεσε επιπλέον αλάτι να χρειαστεί.
- Ρίξε το μπέικον σε ένα μικρό, κρύο τηγάνι και άστο να τσιγαριστεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και βάλτο σε ένα πιάτο όπου θα έχεις απλώσει χαρτί κουζίνας.
- Βράσε τα νιόκι ανάλογα με τις οδηγίες που λέει η συσκευασία τους. Θα καταλάβεις ότι έχουν βράσει όταν αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Σούρωσέ τα και ξαναρίξ’ τα στην κατσαρόλα.
- Πάνω από τα νιόκι ρίξε το πέστο και το μπέικον και ανακάτεψέ τα όλα μαζί καλά, πριν σερβίρεις.
Tip
Οι αναλογίες βασιλικού και σπανακιού δεν χρειάζονται να είναι ακριβής. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι έχει μείνει στο ψυγείο σου.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ