Η Marie-Chantal ξαναμπαίνει στην κουζίνα και μας φέρνει από το blog της μια χορταστική συνταγή για νιόκι με κιμά!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 2 καρότα
- 1 μικρό κρεμμύδι
- μια χούφτα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 2 κ.σούπας σιρόπι από νέκταρ αγαύης
- 750 γραμμ. κιμά
- 3/4 φλιτζ. γάλα
- μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 3 κ.σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τα νιόκι
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
- 680 γραμμ. συμπυκνωμένη τομάτα
- 500 γραμμ. νιόκι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε το σκόρδο, το σέλερι, τα καρότα και το κρεμμύδι.
- Ανακάτεψε το σέλερι, τα καρότα και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα.
- Άναψε το μάτι στο καυτό και ρίξε το λάδι.
- Όταν το λάδι ζεσταθεί ρίξε και το σκόρδο και χαμήλωσε τη φωτιά.
- Σωτάρισε μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
- Ρίξε τον κιμά και σωτάρισε μέχρι να αλλάξει χρώμα (5-10 λεπτά).
- Πρόσθεσε το γάλα και μετά την τομάτα και ανακάτεψε.
- Σιγόβρασε για λίγο και ρίξε το κρασί και μετά το σιρόπι για να γλυκάνει το φαγητό.
- Δυνάμωσε τη φωτιά να εξατμιστούν τα υγρά και μετά χαμήλωσέ την και άφησε να σιγοβράσει ο κιμάς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αλατοπιπέρωσε και ανακάτευε πού και πού να μην κολλήσει.
- Όσο βράζει ο κιμάς βράσε τα νιόκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
- Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμα γιατί θα αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του νερού.
- Στράγγισέ τα, ρίξε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψέ τα.
- Βάλε τα νιόκι σε μεγάλο μπολ και ρίξε από πάνω τον κιμά.
- Ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε μέσα λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τον βασιλικό και ανακάτεψε.
- Βάλε σε πιατέλα σερβιρίσματος και γάρνιρε με ολόκληρα φύλλα βασιλικού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ