Γιατί η πίτα δεν λείπει από το τραπέζι σου… Η Βέφα Αλεξιάδου σου δίνει τη συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακόπιτα χωρίς αυγά, γάλα και τυρί! Για απολαυστική νηστεία…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
- 1/3 του φλιτζανιού λάδι
- 3/4 του φλιτζανιού κρεμμύδι τριμμένο
- 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 3/4 κούπας λάδι ή σπορέλαιο
- 3/4 κούπα σόδα (ανθρακούχο νερό)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθαρίστε, πλύντε, ζεματίστε και στραγγίστε καλά το σπανάκι.
- Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει, ρίξτε και σωτάρετε ελαφρά μέσα σ’ αυτό τα δύο κρεμμύδια και το πράσο.
- Ρίξτε το σπανάκι, το άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε και κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά.
- Στρώστε σε ταψάκι τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα – ένα. Απλώστε επάνω σ’ αυτά το μίγμα του σπανακιού, πασπαλίστε στην επιφάνεια λίγο πιπέρι φρεσκοκομμένο και στρώστε από επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα και πάλι ένα – ένα.
- Χωρίστε την πίτα σε κομμάτια, περιχύστε τη με όσο λάδι περίσσεψε και βάλτε τη στο φούρνο, στους 200oC.
- Ψήστε για 15′ λεπτά, βγάλτε την και περιχύστε τη με τη σόδα.
- Ξαναβάλτε τη στο φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο, ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας, 45′ λεπτά περίπου.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ