Στο μυαλό μας έχουμε ταυτίσει τα ντολμαδάκια με τη λέξη γιαλαντζί, δηλαδή χωρίς κιμά. Και με κρέας όμως γίνονται εξαιρετικά νόστιμα και ιδανικά για κυρίως πιάτο και όχι απλώς για ορεκτικό! Για να αγοράσεις εύκολα και απλά τα υλικά της συνταγής κάνε κλικ εδώ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 βάζο αμπελόφυλλα (200 γρ. περίπου)
- 750 γρ. άπαχος κιμάς
- 5 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 3 μεγάλα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια
- 1 φλ. ρύζι νυχάκι
- 2 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ή ξερός
- 4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- νερό
- πιπέρι
- 2 μικρά λεμόνια
- 1 κ.σ. κόρν φλάουερ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βγάλε τα φύλλα από το βάζο και ξέπλυνέ τα πολύ καλά με κρύο νερό. Μούλιασέ τα για 5 λεπτά σε κρύο νερό και ξαναξέπλυνε.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακάτεψε τον κιμά, τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι, το δυόσμο, 2 κ.γ. αλάτι, το ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι νερό και λίγο πιπέρι.
- Στρώσε στη βάση μιας κατσαρόλας με χοντρό πάτο μερικά αμπελόφυλλα.
- Τύλιξε τα ντολμαδάκια σου χρησιμοποιώντας περίπου 1 κ.γλυκού από τη γέμιση.
- Τοποθέτησέ τους κυκλικά στη χύτρα και σε στρώσεις.
- Σε ένα μπόλ ανακάτεψε 2 ποτήρια νερό, 2 κ.γ. αλάτι, το ένα λεμόνι στυμμένο, πιπέρι.
- Περίχυσε τους ντολμάδες με το μείγμα.
- Περίχυσε με το ελαιόλαδο.
- Τοποθέτησε πάνω από τους ντολμάδες σου ένα μεγάλο πιάτο να τους καλύπτει.
- Σκέπασε την κατσαρόλα.
- Μαγείρεψέ τους σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίποθ 40-45 λεπτά.
- Εάν χρειαστεί συμπλήρωσε σε νερό.
- Στύψε το άλλο λεμόνι και ανακάτεψέ το με 1 κ.σ. κόρν φλάουρ και λίγο ζουμί από τους ντολμάδες.
- Περίχυσε τα ντολμαδάκια και άφησε να πάρει μία βράση.
- Σερβίρονται ζεστά.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φρέσκα αμπελόφυλλα, περίπου ένα τέταρτο, τα οποία πρώτα θα έχεις ζεματίσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ